Gezonde smoothie voor kinderen!

Ook voor kinderen kun je met smoothies alle kanten op. Je kunt het zo gek niet bedenken of uitproberen. Test eens een kiwi-aarbei smoothie of een sinaasappel-banaan smoothie. De ideale oplossing voor als je kind weinig fruit eet zeker nu de zomerperiode eraan komt. Je kunt van te voren wat (sinaasappel)sap invriezen die je dan gebruikt in plaats van ijsblokjes.

De creatieviteit kent geen grenzen! Wat weerhoud je er overigens van om zelf niet eerst te testen of de smoothie die je hebt bedacht lekker is.

Bedenk dat het niet alleen om het afvallen gaat – alhoewle de volwassene onder ons daar wel het meest mee bezig zijn – maar ook om de dagelijkse nodige vitaminen. Je moet ze gewoon leuk en lekker verpakken dat geldt ook voor volwassenen maar voor kinderen des te meer.

Verzin een smoothie, en probeer het uit! Wat heb je te verliezen. Een zakje diepvriesfruit kost ook geen vermogen en is ideaal om in een aantal keren wat te testen. Zelf gebruik ik vaak ook nog een zoetstof om het wat zoeter te maken. Canderell heeft een prima, betaalbare, zoetstof die je hiervoor kunt gebruiken. Je experimenteert wat en je komt vanzelf op de een lekker fruit/groente of combinatie hiervan uit.

Ook met komkommer en spinazie kun je alle kanten op vaak gebruik ik zelf wat zoetstof om het gewoon wat toegankelijker te maken qua smaak. Als het zoet is proeven ze dat als eerste en zal de smootie als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Doe er je voordeel mee!

Mocht je leuke recepten hebben kun je ze altijd mailen, we zullen ze dan zeker plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *