Veelgestelde vragen over groene smoothies.

In dit artikel beantwoord ik de meest gestelde vragen over groene smoothies.

Vraag: Kan ik buikvet verliezen met groene smoothies?
Antwoord: Groene smoothies helpen absoluut om (buik)vet te verliezen en om gewicht kwijt te raken, maar zijn slechts en onderdeel van het totaal plaatje. Naast de groene smoothies zul je verder de juiste dingen moeten eten (en andere dingen laten staan) en de juiste trainingen moeten doen, dat is net zo belangrijk. Het is waarschijnlijk wel de gemakkelijkste manier om resultaat te gaan zien, het is hetgeen wat je het gemakkelijkst kunt doen om direct gezonder te worden en direct weer gemakkelijker gewicht te gaan verliezen.

Vraag: Waarom helpen groene smoothies bij afvallen?
Antwoord: Doordat je vele malen meer bladgroente (en daardoor meer mineralen en vezels) binnenkrijgt dan normaal krijg je een meer voldaan gevoel over eten. Je geeft je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft, waardoor je minder ‘snakt’ naar de slechte dingen (suikers en koolhydraten). Je vermindert vreet-buien, waardoor je bloedsuikerspiegel gedurende de dag meer onder controle blijft en je gemakkelijker vet kunt kwijtraken.

Vraag: Mag ik ook andere groentes gebruiken dan bladgroentes?
Antwoord: Bij voorkeur niet. Groenten bevatten zetmeel waardoor de combinatie van groente en fruit gaat gisten in je maag. Bladgroenten bevatten dit niet, waardoor je fruit prima kunt combineren met bladgroenten. Houd het dus bij de diverse bladgroenten die in het e-book staan.

Vraag: Bladgroenten bevatten nitraat, krijg ik daar niet teveel van binnen?
Antwoord: Nitraat is alleen schadelijk als je het verhit. Doordat je de bladgroenten rauw in de smoothie doet is dit dus niet aan de orde. Blijf desondanks altijd veel variëren in je smoothies, gebruik bij voorkeur dagelijks andere bladgroenten.

Vraag: Mijn kind is een slechte groente-eter, zijn groene smoothies geschikt?
Antwoord: Jazeker, zeer geschikt. We hebben al diverse mailtjes gehad van moeders die hun kinderen (vaak zoons) met veel succes groene smoothies geven. In het recepten e-book staan speciale recepten voor beginners, zodat je jouw kind op een hele lekkere manier met groene smoothies kennis kunt laten maken.

Als kinderen jonger zijn en ze drinken groene smoothies, dan zullen ze er instinctief later weer om vragen. Je kunt met een baby al vanaf een half jaar oud met groene smoothies beginnen.

Vraag: Kan ik de smoothie als maaltijd vervanger gebruiken?
Antwoord: Dat kan absoluut. Je zult minder behoefte hebben in ander (ongezond) eten wanneer je meer groene smoothies gaat drinken. Maar ook al voeg je groene smoothies alleen toe aan je voedingspatroon dan zul je al een positieve verbetering ervaren.